MEOX & Miljø

MEOX

MEOX er et høyteknologisk selskap som utvikler og produserer spesialprodukter for havbruksnæringen.

Vi utvikler alle våre produkter selv. Dette betyr att alt av elektronikk, programmering og mekanikk utføres av oss.

På denne måten har vi full kontroll over alle stegene i produksjonen. Dette er nok hemmeligheten til at våre produkter er stabile og pålitelige.

Alle våre produkter har blitt utviklet etter forespørsler fra oppdrettere og serviceselskap som har behov for noe annet, noe bedre, eller bare noe som virker.

Miljø

MEOX og miljø

MEOX har stort fokus på miljø, og har som eneste firma utviklet et vaskesystem som så å si ikke fjerner skadelig kobber fra not under vask.

Sintef har i en stor studie over 4 år testet vaskemetoder og rapporten sier at om alle hadde vasket med vår teknologi hadde vi kunne redusert kobberutslipp med opp til 88%. Testen ble utført med kun høyt trykk som drivkraft til kavitasjon og vi har senere bevist at vi kan vaske enda med skånsomt med justering av kavitasjonstrykket.

MEOX Axuda

MEOX har også utviklet et system for oppsug av avfall. Vår MEOX Axuda har som standard oppsug i lukkede kammer.

Alle våre miljømålere er utstyrt med oppladbare batteri for lang levetid slik at man ikke trenger å kaste tomme alkaliske batteri fortløpende. Vi har også senket energibehovet til et minimum slik at de sjelden trenger lading, typisk en gang per år. Dette fører til at batteriene får en meget lang levetid.

Historien

Etter en forespørsel fra en større aktør innen havnæringen, begynte MEOX å utvikle utstyr for måling av vannkvalitet under avlusing.

Under fremvisningen av disse produktene fikk vi med en gang nye forespørsler om å lage tilsvarende måleutstyr med batterilevetid på minst ett år.

Disse forespørslene kom fra ett av de største oppdrettsselskapene i Norge, og har derfor hjulpet oss å utvide Guardian familien til det den er i dag.

Denne produktfamilien har nå vokst til å bli mye større enn vi hadde trodd, og har blitt tatt i bruk i hele norden og mange andre land, blandt annet Hellas.

Vi fikk deretter forespørsler om å utvikle en ultraskånsom og pålitelig notvask for nullutslipp av kobber.

I tillegg til å lage en pålitelig rigg har vi som eneste firma videreutviklet vasketeknikken som kom på 80-tallet og tatt patent på dette.

Denne vasketeknikken har vi videreutviklet til å bli enda skånsommere og effektivere, og den har blitt benyttet i flere vaskerigger med forskjellige arbeidsoppgaver.

Vi arbeider hele tiden med å utvikle nye produkter, så når du leser dette er det helt sikkert noe nytt i planene som kommer snart.

Vi er stolt av å løse nye unike utfordringer og synes alltid det er moro med nye utfordringer.